English Deutche Szlovák Román Ukrán

Megjelenés előtt az új Quintessence Pálinkáskönyv!

2018.10.06 09:51

Kapcsolódó dokumentumok:

Quintessence - 2018 könyv ajánló

 

A Gyökerek ‒ múlt fejezetben olyan forrásokat válogattunk össze, amelyek szorosan kapcsolódnak a XIX‒XX. század fordulójának pálinkafőző berendezéseihez, szokásaihoz. Mai szemmel érdekes lehet a korabeli tervezési és kivitelezési elképzelések összehasonlítása a napjainkban elterjedt modern lepárló berendezésekkel és a gyakorlatban alkalmazott desztillálási elméletekkel.

Az Értékek – jelen fejezetben a 2018. évi Quintessence Pálinkaverseny azon aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk be ‒ magyar és angol nyelven ‒, melyek a pálinkabarát fogyasztók számára hozzáférhetőek, illetve a jelen értékeit kiemelkedően megtestesítik és reprezentálják.

A Lehetőségek – jövő fejezetben a 2016-ban megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány második részében az érlelés konkrét kutatási eredményeiről tájékozódhatnak a tisztelt olvasók. A fejezet másik tanulmánya a csonthéjas gyümölcsökből készített pálinkák legalapvetőbb fajtasajátosságait veszi számba, kitérve a versenyeken legtöbbször nevezett fajtatiszta pálinkák egyedi jellemzőire is. Bátor és egyedülálló vállalkozás ez, hiszen a pálinkaversenyeken az utóbbi években megsokszorozódott, ugrásszerűen megnőtt a fajtatiszta gyümölcspálinkák és az egzotikus gyümölcsökből készült párlatok száma. Ezek fajtajellegéről, jellemző karakteréről pedig alig vagy egyáltalán nem ejtenek szót a közkézen forgó szakmai kiadványok és könyvek.

is.

 

A kötet kedvezményesen, 4500 Ft/db áron előjegyezhető 2018. december 14-éig, megrendelhető: oke.quintessence@gmail.com és a okeonga@upcmail.hu címen.

 

[Vissza]

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
    

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1076166

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...