Megjelenés előtt az új Quintessence Pálinkáskönyv!
Kapcsolódó dokumentumok:
A Gyökerek ‒ múlt fejezetben olyan forrásokat válogattunk össze, amelyek szorosan kapcsolódnak a XIX‒XX. század fordulójának pálinkafőző berendezéseihez, szokásaihoz. Mai szemmel érdekes lehet a korabeli tervezési és kivitelezési elképzelések összehasonlítása a napjainkban elterjedt modern lepárló berendezésekkel és a gyakorlatban alkalmazott desztillálási elméletekkel.
Az Értékek – jelen fejezetben a 2018. évi Quintessence Pálinkaverseny azon aranyérmes kereskedelmi tételét mutatjuk be ‒ magyar és angol nyelven ‒, melyek a pálinkabarát fogyasztók számára hozzáférhetőek, illetve a jelen értékeit kiemelkedően megtestesítik és reprezentálják.
A Lehetőségek – jövő fejezetben a 2016-ban megjelent fahordós érlelésről szóló tanulmány második részében az érlelés konkrét kutatási eredményeiről tájékozódhatnak a tisztelt olvasók. A fejezet másik tanulmánya a csonthéjas gyümölcsökből készített pálinkák legalapvetőbb fajtasajátosságait veszi számba, kitérve a versenyeken legtöbbször nevezett fajtatiszta pálinkák egyedi jellemzőire is. Bátor és egyedülálló vállalkozás ez, hiszen a pálinkaversenyeken az utóbbi években megsokszorozódott, ugrásszerűen megnőtt a fajtatiszta gyümölcspálinkák és az egzotikus gyümölcsökből készült párlatok száma. Ezek fajtajellegéről, jellemző karakteréről pedig alig vagy egyáltalán nem ejtenek szót a közkézen forgó szakmai kiadványok és könyvek.
is.
A kötet kedvezményesen, 4500 Ft/db áron előjegyezhető 2018. december 14-éig, megrendelhető: oke.quintessence@gmail.com és a okeonga@upcmail.hu címen.
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba
XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása
Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása
Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában
2009.09.17. óta
1076166
látogató járt oldalainkon