English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Október 6-ai megemlékezés (Fotó: T. L.)Iskolánk színvonalas mûsorral tisztelgett az 1848–49-es szabadságharcot követõ megtorlás áldozatainak emléke elõtt. A meghívott vendégek között köszönthettük az aradi vértanuk ongai leszármazottját, Hidegné Gigler Máriát és férjét.

 

Az általános iskola az októberi önkormányzati ülésen beszámolt az elmúlt év eredményeirõl. A nagyközség önkormányzata támogatásáról biztosította az intézmény vezetését. A fenntartó önkormányzat a továbbiakban is alapvetõ fontosságúnak és meghatározó jelentõségûnek tartja a település iskolájának zavartalan mûködését.

 

A kedvezõ idõjárás lehetõvé tette a karbantartási- és fejújítási munkálatok folytatását. Elkészült a hármas számú épület elõtti járda. A járda kialakításával fejezõdött be a közel száztíz esztendõs épület rekonstrukciója. Az épület és a környezetében lévõ park kialakítása is befejezéshez közeledik.

 

Bûdi Ilona emlékkiállítása elõtt (Fotó: T. L.)Ebben a hónapban is több rendezvénynek adott otthont az épület.

Októberben hagyományosan Görgey napok! Érdekes, izgalmas és közösségteremtõ programok sorozata követte egymást egy héten keresztül. Ragyogó idõben került sor a hagyományos október 23-i Turul-futásra. Tisztelegtünk névadónk, Görgey Artúr dombormûve elõtt, kiállítást rendeztünk iskolánk volt igazgatójának, Bûdi Ilonának az emlékére. Mozdulj! címszóval valóban az aktivitás volt jellemzõ az iskolaközösségre. Egészséges életmód témakörben rendezett versenyen mérhették össze felkészültségüket az osztályok csapatai. Prezentációk, szituációs játékok, lexikális tudás és leleményesség területén nem vallott szégyent egyetlen csapat sem. Kicsik és nagyok közös vetélkedõjével ért véget a tartalmas eseménysorozat. Biztosak lehetünk abban, hogy iskolaközösségünk összetartóbb lett és maradandó élményekkel gazdagodott.

 

Gyertyagyújtás a pedagógus síroknál (Fotó: T. L.)A Halottak napja elõtt a tantestület tagjai újfent felkeresték hajdani pedagógus elõdeik sírjait, hogy gyertyát gyújtva megemlékezzenek rájuk.

 

Novemberben ismételten nyitva áll az iskola minden érdeklõdõ elõtt. Várjuk a szülõket és nagyszülõket a nyílt tanítási napjainkon, az alsó tagozaton november 13-án, a felsõ tagozaton 14-én. Szeretnénk, hogy a színfalak mögött folyó munkába minél többen betekintenének.

 

A Görgey napok vetélkedõjén (Fotó: T. L.)Folytatódnak iskolánkban a háziversenyek, vetélkedõk. Hagyományosan a késõ õszi idõszakban rendezzük meg a Szépen szólj! és a Szép magyar beszéd házi versenyeket. A verseny legjobbjai képviselik a körzeti és megyei versenyeken iskolánkat.

 

- Kovács György ig. -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1028447

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...