English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Eredményhirdetés a Palotaszállóban!

 

A PalotaszállóA IV. Ongai Regionális Pálinkaverseny eredményhirdetésére 2013. január 19-én kerül sor Lillafüreden, a Palotaszállóban. Sokak által felvetõdhet a kérdés, hogy miért visszük egy ongai verseny eredményhirdetését egy másik településre. Ezt szeretnénk röviden megválaszolni.

 

Az idei, 2012-es versenyünk az ország második legnagyobb pálinkaversenyévé nõtte ki magát a 346 nevezett pálinkájával, és a gyulai országos verseny és világkupa mellett egyedül az ongai kapta meg azt a lehetõséget, hogy megpályázhatja a jövõ évi országos verseny megrendezését a Pálinka Nemzeti Tanácsnál. Szakmai berkekben pedig a legjobb minõsítést kapta a rendezvényünk.

 

Szeretnénk a 2013 januárjában megrendezésre kerülõ versenyünk színvonalát tovább emelni, és az ország egész területérõl, de a határon túlról is várjuk a nevezõket és résztvevõket, aki száma az elõzetes felmérések szerint várhatóan meghaladja az idei nevezési számot. Ez azt jelenti, hogy a verseny – ha fogalmazhatunk így – kinõtte Ongát. Településünkön nincs olyan helyiség, ahol megfelelõ színvonalon az ország különbözõ pontjairól, sõt külföldrõl érkezõ több száz résztvevõt téli idõszakban el tudnánk helyezni, le tudnánk ültetni. Erre sem az iskola, sem a mûvelõdési ház nem alkalmas, mindkét intézmény kicsi. Elég, ha csak az iskolai farsangokra gondolunk, azt is két egymást követõ napon kell megrendezni, hogy a látogatók beférjenek. A tervek a mûvelõdési ház bõvítésére, átalakítására kész vannak, és reményeink szerint a beadott sportcsarnok pályázatunkat is siker koronázza, és annak megépülése után akár már jövõre, de 2015-ben valószínûleg már biztosan visszahozhatjuk a teljes rendezvénysorozatot nagyközségünkbe, és megfelelõ befogadóképességû, színvonalas helyszínen tarthatjuk a pálinkások gáláját.

Számos újítást bevezetve szándékunkban áll az ongai verseny státusát oly mértékben megerõsíteni, mely megkerülhetetlenné teszi a pálinkások világában. Ennek részeként többek között sikerült fõvédnöknek megnyerni Dr. Kemény Dénest, vízilabda válogatottunk volt szövetségi kapitányát, illetve döntöttünk úgy, hogy az eredményhirdetés áttesszük egy nagyszabású gála, illetve pálinkás bál részeként a verseny színvonalának megfelelõ helyszínre, a lillafüredi Palotaszállóba, ahol a média képviselõi és szponzoraink, támogatóink is méltóbb színvonalon lehetnek részesei rendezvényünknek, vehetnek részt a társadalmi zsûri munkájában egy VIP állófogadás keretében.

 

A pálinkák zsûrizésére – amit két naposra kellett bõvítenünk a várható minták nagy száma miatt – azonban továbbra is Ongán kerül sor, január 9–10-én az általános iskolában.

 

- T. L. -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1028523

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...