English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Iskolánk életében a március rendszerint a tavaszvárás jegyében zajlik. Az idei tél nem volt hajlandó visszavonulni, ezért bizony eltervezett programjainkon is módosítanunk kellett. A megszokottnál korábbi tavaszi szünetre már mindenki nagyon várt, de a jó idõ a hó végére sem érkezett meg.

 

Március hónap hagyományosan az 1848. március 15. események köré rendezõdik. Iskolánk hetedik évfolyamos tanulói ünnepi mûsorral készültek az évforduló tiszteletére. Iskolaközösségünk március 14-én két csoportban tekintette meg a nagyon magas színvonalú elõadást. Az alsó tagozat délelõtt, a felsõ tagozat a meghívott vendégekkel közösen pedig délután. Az ünnepi mûsort koszorúzás követte. A viharos szél és a téli idõjárás ellenére sokan megtisztelték programunkat.

 

Bemutató matematika óra az 5. osztályban (Fotó: K. Gy.)Március 22-én rendezte iskolánk szakmai programját. A tanítás nélküli munkanapon rendeztük meg immár 17. alkalommal nyelvtan-helyesírás versenyünket, melyre a megye harmadikos és negyedikes kisdiákjait hívtuk. A versenyre 16 iskola nevezése érkezett.

A legeredményesebb versenyzõk harmadik évfolyamon: 1. helyezést ért el Molitorisz Anna (Miskolc, Rónai Ferenc Általános Iskola), 2. helyezést ért el Galyas Mercédesz (Onga, Görgey Artúr Általános Iskola), 3. helyezést ért el Farkas Orsolya (Alsózsolca, Herman Ottó Általános Iskola).

 

A legeredményesebbek a negyedik évfolyamosok versenyében: 1. helyezést ért el: Longaver Szabolcs (Sajóhidvég, Rákóczi Julianna Általános Iskola), 2. helyezést ért el Kolumbán Viktória (Arnót, Weöres Sándor Általános Iskola), 3. helyezést ért el Vaszily Gerda (Alsózsolca, Herman Ottó Általános Iskola).

 

Részlet az új tornaterem és iskola átalakítás tervrajzbólA verseny lebonyolításában való részvételéért köszönetemet fejezem ki a verseny fõvédnökének, Kacsándiné Bokor Ildikónak, volt alsó tagozatos munkaközösség-vezetõnek. A felsõ tagozat tagjai a szakmai nap keretében bemutató órákat és problémamegoldó fórumot szerveztek. Matematika bemutató órát tartott Szabóné Reszegi Éva, aki ötödik évfolyamos csoportjának munkájába engedett betekintést. Magyar nyelvtan órát mutatott be Karabiszkyné Becse Ágnes, aki eltérõ tantervû csoportjában folyó oktató- és nevelõmunka mindennapjait tárta fel. A bemutató órákat óraelemzések és szakmai megbeszélés követte. A szakmai nap zárásaként a tantestület értekezlet keretében elfogadta az intézmény új pedagógiai programját, házirendjét és szervezeti és mûködési szabályzatát. Az értekezlet keretében elkészült a helyi tanterv koncepciója. A törvényi változások átvezetésével a következõ tanévre való felkészülés a finisébe érkezett.

 

Versenyeredmény

A szintén hagyományos bõcsi matematika versenyen Scholler Ádám 3. b osztályos tanuló 3. helyezést ért el. Felkészítõ nevelõje: Lukácsné Sass Rita.

A tavaszi szünet elõtti utolsó tanítási napra tervezett kiszehajtást a kedvezõtlen idõjárás miatt április 25-re helyeztük át. A Föld világnapja körüli napok eseménysorozatának keretében tartjuk meg hagyományos programunkat.

Iskolánk tornatermi gondjaira irt önkormányzati pályázat értékelõ és pontosító helyszíni szemléjét tartotta a pályázat kiírója március 29-én. Bízunk abban, hogy a pályázat sikeres lesz, és ezzel megoldódnak a 2. számú épület beázásos problémái és a mindennapos testnevelés teremgondja. A pályázat eredményeként településünk gazdagabb lesz, és újabb lépést tehet a várossá válás felé.

 

Április hónap legfontosabb eseménye a beiratkozás. A 2013/2014. tanév leendõ elsõseit és szüleiket iskolánk április 8-án és 9-én reggel 8 órától délután 18 óráig várta. A beiratkozással kapcsolatos bármilyen jellegû kérdéssel keressék titkárságunkat a 46-464-260-as telefonszámon, vagy e-mailben: iskolaonga@chello.hu.

Kérem a kedves szülõket, hogy adójuk 1%-val továbbra is támogassák az Ongai Általános Iskoláért Alapítványt. Az alapítvány adószáma: 18410394-1-05.

 

- Kovács György igazgató -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1028731

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...