English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

Felkészülés az új tanévre

Általános iskolánk életében is történelmi, illetve iskolatörténeti jelentõségû, hogy a 2013/2014. tanévet városi iskolaként kezdhetjük meg. Fontos és kivételes feladatunk az új státusz tartalmi kiteljesítése. Tudjuk, hogy helyzetünk varázsütés szerûen nem változik meg. A magasabb elvárásoknak és követelményeknek megfelelni csak következetes és kitartóan magas minõségû munkával lehetséges. Bizalommal tölthet el bennünket az a tudat, amit a múltban letett biztos alapok jelentenek. Iskolánk vezetése és a nevelõtestület minden tagja, intézményünk minden dolgozója tehetsége legjavát adva fog dolgozni azon, hogy céljaink megvalósulhassanak.

 

Alapítványi jutalom mozi látogatáson (Fotó: K. Gy.)Az új tanév gyakorlati elõkészítése a nyár folyamán tervszerûen zajlik. Iskolánk megkapta a tankerület vezetésétõl az indítható csoportok engedélyt. Az elõzõ tanévhez hasonlóan az új tanévben is 19 tanulócsoport kezdi meg munkáját. A mûvészeti iskola pedig 9 csoportot indíthat. A tanulócsoportok tekintetében emlékezetes lehet a három nyolcadik évfolyam búcsúzása. A demográfiai adatok szerint hasonló létszámra a közeljövõben nem számíthatunk. A belépõ elsõ évfolyamos tanulók száma is örvendetesen alakult, hiszen a létszám meghaladja a negyven fõt. Tanulói létszámunkat tekintve a hatalmas intézményi létszámmal rendelkezõ miskolci tankerület jelentõsebb iskolái közé tartozunk.

 

Környezetvédelmisek (Fotó: K. Gy.)A nyári karbantartási munkálatok tervszerûen és jó ütemben folynak. Az intézmény három épülete közül az alsó tagozatos épületben lambériázás és a lambéria lakkozása hamarosan elkészül. Megújultak a beépített cipõs szekrények belsõ felületei. Elkészült a folyosó lábazatának festése. A termekben alapos nagytakarítás történt. Az informatikai épület belsõ festése és takarítása is megtörtént. A felsõs épület tetõ felújítási munkálatai még hátra vannak. Az épület felújításával kapcsolatos munkálatokat nagyon várjuk, mert a beázások okozta károk egyre jelentõsebb mértéket öltenek.

 

A 2013/2014. tanévvel kapcsolatos gyakorlati teendõk

A tanév ünnepélyes tanévnyitójára szeptember 2-án, az elsõ tanítási napon, az elsõ órában kerül sor. Kérünk minden tanulót, hogy reggel 7 óra 45 percre ünnepélyes öltözetben érkezzen meg. A tanévnyitó mûsort a harmadik évfolyamos tanulók adják. Az elsõ tanítási nap a szokásos órarend szerint osztályfõnöki órák keretében zajlik. Ekkor kapja meg minden tanuló a tanév során szükséges tankönyveit, és ekkor ellenõrzik taneszközeit. Kérjük a szülõket, hogy a taneszközöket idõben szerezzék be. A tankönyvekkel kapcsolatban tájékoztatom a kedves szülõket, hogy a számlázással kapcsolatos számos problémát igyekszünk orvosolni. A tankönyveit minden tanuló idõben és hiánytalanul meg fogja kapni.

 

Iskolánk minden héten szerdán tart fogadónapot.

- Kovács György igazgató -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1028635

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...