English Deutche Szlovák Román Ukrán

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

 

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével című (EFOP-1.3.5-16 kódszámú) felhívás jelent meg a Széchenyi 2020 program keretén belül.

Az Ongai Kulturális Egyesület sikeres pályázatot nyújtott be EFOP-1.3.5-16-2016-00358 azonosító számon, „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában” címmel. A projekt elnyerésével az Ongai Kulturális egyesület 25 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatáshoz jutott.

 

 

A projekt megvalósítási időszaka: 2017. január 01. – 2020. június 30.

Támogatás összege: 24.997.478 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt megvalósítási helyszíne: Darvas Közösségi Ház és Múzeum, 3562 Onga, Dózsa György u. 22-24.

 

 

Magyarország Kormánya felhívást intézett az egyházi és civil szervezetek számára, új kisközösségek létrehozásának, fejlesztésének elősegítése a helyi igények felszínre kerülése érdekében, továbbá a meglévő közösségek megerősítésének megvalósítása érdekében.

Projektünk célja, hogy a helyi problémákra reflektálva hozzájáruljunk a többnyire hátrányos helyzetű, lényeges szociális lemaradással küzdő lakosság felzárkóztatásához, és egy erkölcsi értékrendjében kiegyensúlyozott, összetartó közösség létrehozásához, melynek tagjai egymás testi-szellemi fejlődésére, életszínvonaluk javulására is kölcsönösen pozitív hatással vannak. A projektet ezért egy olyan központi téma köré építjük, amely a helyi lehetőségeket kihasználva több generációnak is felkeltheti érdeklődését, és a közösségben rejlő erők kiaknázásával nagyban hozzájárulhat az egész közösség életszínvonalának és felelős társadalmi életszemléletének fejlődéséhez: a vidéki élet hagyományaira építve egy olyan értékközpontú és közösségépítő projektet kívánunk létrehozni, mely szeretné a mára már elfeledett önellátás szemléletét Ongán és tágabb környezetében terjeszteni és művelni, előtérbe helyezve a gasztronómia–vidék–közösségépítés hármasának gyakorlatban érvényesíthető, szimbiózisban élő jelenlétét. A pályázat célcsoportja elsősorban a magyarországi kevésbé fejlett régiókban élő hátrányos helyzetű 14-35 éves fiatalok, valamint azok a 60 év feletti idősödő és idős személyek, akiknek életminősége a közösségi tevékenységekbe való bevonás után javul.

 

kép

 

 

 

A projekt keretében számos rendezvény, esemény kerül megrendezésre, mint például a célcsoport toborzására szolgáló rendezvény, negyedévente helyi termelői piac és ehhez kapcsolódó kulturális esték, önkéntes tevékenységek, a magyar hagyományokat ápoló, kulturális identitást erősítő kiállítások, szakmai fórumok, a közösségi összetartást, a különböző generációk összehozását célzó tanulmányutak, helyi gyümölcstermékek versenye és díjátadója, pálinkaverseny, díjátadó és konferencia, valamint a családok megerősítését, fiatalok felelős életre nevelését segítő programok.

Projektünk várható eredménye, hogy rövid és hosszú távon egyaránt elősegíti egy szolidaritáson alapuló, társadalmi és gazdasági szempontból egyaránt produktív, kiegyensúlyozott közösség létrejöttét, amely képes közösen leküzdeni a szociokulturális elmaradottság okozta problémákat. Mindez hozzájárulhat az életszínvonal tartós emelkedéséhez, valamint a társadalmi kapcsolati háló folyamatos, fenntartható bővüléséhez, és a generációk közötti szakadék mérséklődéséhez.

 

 

További információ kérhető:

Ongai Kulturális Egyesület,

3562 Onga, Dózsa György u. 22-24.

e-mail: onga.oke@gmail.com
Pálinkaverseny és képzések
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va
     

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1018519

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...