Hírek, aktualitások
MEGHÍVÓ
Quintessence kooperációs napok rendezvényére
A HUSK Kisprojekt Alap támogatásával
A projekt azonosító száma HUSK/SPF/2301/3.2/069
Szervező: Ongai Kulturális Egyesület – Onga (Magyarország)
Időpont: 2024. május 24-25.
Helyszín: 3562 Onga, Dózsa Gy. utca 22-24. Darvas Közösségi Ház és Múzeum és Pálinkamúzeum (eső esetén: Görgey Artúr Általános Iskola és Ami – Onga, Görgey u. 2.)
Debrecenben tartották a XIV. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny ünnepélyes díjkiosztó gáláját. A versenyre 1839 minta érkezett Magyarországon kívül Romániából, Szlovákiából és Szerbiából. A versenyen kettős győzelmet aratott a Sáppusztai Pálinkafőzde, aki a verseny abszolút győztese lett, de a legjobb pálinka címet is elhódították a 2023-as 42 % V/V Sárga Vilmoskörte pálinkájukkal a Kárpát-medence legnagyobb pálinkás megmérettetésén, amit nem hivatalosan sokan a pálinka „Oscarjának” neveznek!
Az Ongai Kulturális Egyesület Onga Város Önkormányzatával együttműködve szeretettel meghívja az érdeklődőket a Quintessence (XIII.) Pálinka- és Párlatverseny-fesztivál rendezvényre, a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA - QUINTESSENCE NAP ÉS TERMELŐI VÁSÁR
2023. március 24-én indul a QUINTESSENCE COMPETITION X. 90 órás Pálinka- és párlatértékelő/bíráló tréningsorozata.
A hétvégén Debrecenben tartották a XIII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny ünnepélyes díjkiosztó gáláját, melyet Dr. Nagy István agárminiszter nyitott meg. A versenyre 1763 minta érkezett Magyarországon kívül Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és ez alkalommal először Vietnámból. A versenyt a hegykői 1 Csepp Pálinka Kft. nyerte meg!
2023. február 4-én kerül sor Debrecenben a Quintessence Pálinakverseny díjátadó gálája.
Tisztelettel meghívjuk Önt és kedves családját államalapításunk és Onga település 800. éves évfordulója alkalmából felállítandó emlékmű átadására 2022. augusztus 20-án 9.30-ra a Történelmi Emlékparkba!
Áprilisban indul a QUINTESSENCE COMPETITION IX. 80 órás pálinka- és párlatértékelő/bíráló tréningsorozat
A XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny
rekordszámú nevezéssel és az „Árpád Pálinka” kettős győzelemével ért véget,
akiknek a legjobb kereskedelmi főzde cím mellé sikerült a verseny legjobb
pálinkája nagydíjat is megszerezniük érlelt szilvapálinkájukkal.
Versenykiírás és szabályzat:
http://quintessence-palinka.hu/hu/quintessence/versenyszabalyzat/
Online nevezési felület:
http://palinka-verseny.hu/login
A sikeres vizsgát követően két új taggal bővült a Quintessence bővebb értékelő-bíráló kerete Nagy Botond és János András Előd személyében, akik mindketten Erdélyből vették sikeresen az akadályt, elérve a 80% feletti teljesítményt. A legjobb eredményt Szőke Bálint érte el, aki viszont már eddig is a csapat tagja volt. Gratulálunk!
Indul a VIII. Quintessence pálinkabíráló és értékelő trénmingsorozat!
A Quintessence Pálinka és Párlatverseny szervezője, az Ongai Kulturális Egyesület döntése értelmében a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny 2021. januári megrendezésére a Covid19 vírus okozta járvány és a hozzá kapcsolódó rendkívüli intézkedéseknek köszönhetően nincs lehetőség.
A XI. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyt a hegykői 1 Csepp Pálinka Kft. nyerte meg, akiknek sikerült a verseny legjobb pálinkája nagydíjat is megszerezniük kajszibarack pálinkájukkal.
Exkluzív ajándék lehet sszületésnapra, baráti összejövetelekhez a Quintessence könyvcsomag az eddig megjelent négy kötettel.
Az ár keménytáblás díszcsomagolással: 18 000 Ft
Érd.: okeonga@upcmail.hu
2019. december 12-én, Budapesten, a Király utcai Pálinkamúzeumban került átadásra A Quintessence – 2020 A Pálinka Világa címűkötet, melyet:
- Prof. Dr. Tóth Magdolna kertészmérnök, egyetemi tanár, a MTA doktora.
- Dr. Temesi Ágoston adjunktus, a Szent István Egyetem pálinkamester szakképzés felelőse.
- Takács László szerkesztő, a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója ismertetett.
A bemutató során lehetőség volt a Quintessence Pálinkaverseny idei győztesének, az erdélyi Potio Nobilis néhány aranyérmes tételének megkóstolására, melyek a kötet Értékek – jelen fejezetében bemutatásra kerültek.
A
Quintessence Pálinka és Párlatverseny 2019-cel lezárt egy tízéves, sikeres
korszakot, és elkezd egy új, remélhetőleg még sikeresebb dekádot. A múltból
átmentésre kerül a pozitív és előremutató tapasztalatok nagy része, de hozzá
kell nyúlni az eddig sokszor kőbevésettnek hitt és megújításra szoruló
rendszerelemekhez a bírálattól kezdve a verseny pozícionálásáig. Ez a
felismerés az eddig alkalmazott bírálói/értékelési és lebonyolítás szabályok,
eljárásrendek újrastrukturálására kényszerítik a szervezőket, akik felismerték ezen
változás szükségességét, képesek azt kihívásnak felfogni. 2020 egy átmeneti év
ezen az új úton, melynek végső célja a QUINTESSENCE szó magyar jelentése körül
fogalmazódik meg: „eszencia,
kvinteszencia, legjava vminek, lényege vminek, netovábbja vminek, tömény
párlat, veleje vminek, vminek a legjava, vminek a lényege, vminek a netovábbja,
vminek a veleje”.
Dr. Nagy Balázs geográfus, az ELTE Természetföldrajzi Tanszékének oktatója, a Földgömb magazin főszerkesztője részvételével újra indul az Ongai Kulturális Esték előadássorozat!
Az 1. előadás vetítéssel egybekötött témája: Tűzföld, Patagónia
Időpont: 2019. április 29. 18.00 óra
Helyszín: Görgey Artúr Ált. Isk. és AMI média terme
A belépés díjtalan! Minden érdeklődőt szeretettel vár a szervező Ongai Kulturális Egyesület!
Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett X. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyre ismét rekordszámú nevezés érkezett. A tavalyi 1739 mintaszám után az idén több mint 2000 minta érkezett Magyarországon kívül Romániából, Szerbiából, Szlovákiából és Ciprusról. A 2006 nevezett tételből végül 2006 pálinka és párlat került a szakértő zsűri elé.
A nevezett pálinkák és párlatok 296 nevezőtől, 164 településről származnak. A pálinkák és párlatok értékelésére január 13‒15-én került sor Ongán. A nagyaranyérmes, champion pálinkák közül a társadalmi zsűri tagjai január 26-án 18.00 órától, Lillafüreden, a Palotaszállóban választották ki a közönségdíjas pálinkát. Ekkor tartották a kereskedelemben kapható pálinkák, míg
január 25-én a magán és bérfőzetett párlatok ünnepélyes eredményhirdetését. Ez utóbbira is Lillafüreden került sor, ahol kiderült kik voltak a legjobbak, és melyik főzde és pálinka lett a 2006 minta abszolút legjobbja.
Kedves Barátunk/Vendégünk!
Szeretettel várjuk a megjelenő Quintessence – 2018 A Pálinka Világa című könyv bemutatójára.
Helyszín: Görgey A. Ált. Iskola és AMI (III. sz. épület - média terem)
Időpont: 2018. december 12., szerda 18.00 óra
A könyvet bemutatja: Takács Lászlószerkesztő, az ongai Quintessence Pálinka- és Párlatverseny versenyigazgatója.
A Quintessence Pálinkaverseny részeként 2018 december elején újfent megjelenik a „Quintessence Pálinkás Könyvek” harmadik kötete, mely ismételten országos terjesztésbe kerül, mely a korábban megjelent kötetekhez hasonlóan ‒ három fejezetre tagolódik.
A kötet kedvezményesen, 4500 Ft/db áron előjegyezhető, megrendelhető: oke.quintessence@gmail.com és a okeonga@upcmail.hu címen.
Az Ongai Kulturális Egyesület 2019 januárjában rendezi meg a Quintessence X. Pálinka és Párlatversenyt, mely az elmúlt években egymás után döntötte meg a rekordokat a pálinka- és párlatversenyek területén, és nem csak Magyarország,
de egész Közép-Európa legnagyobb pálinkaversenyévé nőtte ki magát!
A tréningsorozat célja: a pálinkafőzésben érdekeltek, potenciális pálinkabíráló jelöltek, a minőségi pálinkát fogyasztók és készítők olyan gyakorlati és elméleti ismereteket kapjanak a pálinkák, a gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minősítéséről, fajtajellegéről, a cefrézés és a pálinkafőzetés minőségjavító lehetőségeiről, a pálinkák szakszerű bírálatáról, a bírálati rendszerekről, melyet a gyakorlatban hasznosítani tudnak, ismereteik elmélyülhetnek, érzékszervi bírálatuk finomodhat. A képzés végén a legjobbak sikeres vizsga után bekerülhetnek a Quintessence Pálinka- és Párlatverseny bővebb zsűri keretébe, akik közül kerülnek kiválogatásra a 2019. évi verseny bírálói. Ehhez a vizsgán minimum 80%-os eredményt kell elérni.
A Quintessence (IX.) Pálinka- és Párlatversenyre ismét rekordszámú nevezés érkezett. A tavalyi 1318 mintaszám után az idén több mint 1700 minta érkezett Magyarországon kívül Romániából, Szerbiából és Bulgáriából. Az 1755 nevezett tételből végül 1739 pálinka és párlat került a szakértő zsűri elé, melynek eredményeit a január 19-20-ai gálán hirdették ki Lillafüreden, a Palotaszállóban.
A IX. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny hivatalos nevezési száma még nincs meg, de jóval 1700 feletti nevezett tétellel kell a szakértő értékelő/bíráló zsűrinek megbirkózni. Rekord a javából!!!
Köszönjük a bizalmat, köszönjük mindazoknak, akik neveztek határon innen és túl!
Helyszín: Darvas Közösségi Ház és Múzeum, Onga Dózsa Gy. u. 22.
Időpont: 2017. december 9., szombat 14.30 óra, az egyesület által szervezett idei utolsó termelői piacon.
A nevezési határidő 2018. január 5-én jár le. Nevezési mintaként a magán és bérfőzetőknek fajtánként minimum 2 x 0,35 liter, kereskedelmi főzdéknek 3 x 0,35 vagy 2 x 0,5 liter pálinkát vagy párlatot kell eljuttatni a szervezőknek.
Részletes nevezési feltételek, versenyszabályzat a http://quintessence-palinka.hu/hu/és a www.okeonga.hu weboldalon található. További felvilágosítás kérhető a +36-70/313-3216-os telefonszámon, illetve e-mailben az okeonga@upcmail.hu címen.
LOVASSY P.A.C. KFT és az Ongai Kulturális Egyesület meghirdeti a QUINTESSENCE COMPETITION IV. Pálinka- és párlatértékelő 80 órás tréningsorozatát, melyre Ongán, 2017. április ‒ június (5 x 2 nap) hónapban kerül sor.
Az Ongai Kulturális Egyesület tisztelettel meghívja a város lakosságát az „1956-os komplex megemlékezési projekt Onga városában” záró rendezvényére.
Időpont és helyszín: 2017. február 27. (hétfő) 18.00 óra Görgey A. Általános Iskola és AMI média terme.
Ápoljuk közösen Onga 1956-os hőseinek emlékét!
Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatverseny rekordszámú nevezésének (1318
minta) eredményhirdetésére a hétvégén (január 21‒21.), egy nagyszabású gálán került sor Lillafüreden, a Palotaszállóban. A verseny abszolút győztese az Agárdi Pálinkafőzde, míg a megmérettetés legjobb pálinkája a Shiszler Pálinkafőzde Vilmoskörte pálinkája lett.
részletes eredmények: http://quintessence-palinka.hu/hu/
Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatversenyre több szempontból is rekordszámú
nevezés érkezett. Magyarországon eddig még soha egyetlen egy pálinka és párlat megmérettetésre sem neveztek 1318 mintával. (A korábbi abszolút rekord a tavalyi Quintessence Pálinkaverseny 1132 nevezéséhez volt köthető.)
1300 nevezés (+/- 10) érkezett a Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatversenyre Magyarországon kívül Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából, Lengyelországból, Németországból, Törökországból és Kínából. A pontos, végleges nevezési számot csak január 11-én tudjuk megmondani, miután az utolsó, most még úton lévő minták is beérkeztek.
A pálinkák és párlatok bírálatára január 12 és 14 között kerül sor Ongán!
A verseny eredményhirdetése január 20-án, pénteken (kereskedelmi főzdék) és január 21-én, szombaton (magán és bérfőzetők) kerül sor Miskolc-Lillafüreden, a Palotaszállóban! Eredményekről csak az eredményhirdetést követően szolgálunk információval.
Az ünnepélyes gála műsora, az azzal kapcsolatos tudnivalók január 10-étől lesznek elérhető a honlapon!
Quintessence – 2016 A Pálinka Világa c. könyv megjelenésével egy küllemében és tartalmában is elegáns, igényes, szakmailag megalapozott újszerű könyvsorozat indult el önálló útján. A „Quintessence Pálinkás Könyvek” reményeink szerint a jövőben is minden évben megújulva, bővülve, idővel tematizálva hozzájárulnak a pálinkakultúra sokirányú fejlődéséhez.
Jelen ‒ múlt ‒ jövő! A könyv e három fejezet mentén tagolódik: I. Gyökerek ‒ múlt, II. Értékek – jelen, III. Lehetőségek – jövő. E hármas egységben a gasztrovilág megszállott ínyenceitől kezdve a pálinka előállításával foglalkozó szakembereken át, egészen e nevezetes hungarikumunk kultúrtörténete iránt érdeklődőkig, de leginkább a pálinkát szeretőkig és fogyasztókig mindenki talál a maga számára érdekes információkat, tanácsokat.
A kötet előbb Budapesten, majd Ongán, végül december 9-én, Miskolcon, a Városházán került bemutatásra a nagyközönségnek. A 256 oldalas, kemény táblás könyv számos illusztrációt is tartalmaz, szerkesztője, Takács László egyúttal a Quintessence versenyigazgatója, a társzerzők és szakmai lektorok pedig a pálinkavilág legnevesebb hazai szakemberei. A kiadvány a Libri és a Líra országos bolthálózatában, valamint számos egyéb könyvesboltban, több kereskedelmi főzdében, azok látogatóközpontjában is megvásárolható, és online is megrendelhető az egyesület www.okeonga.hu és a www.quintessence-palinka.hu weboldalán 5800 Ft/db áron.
Rendelés az okeonga@upcmail.hu vagy a oke.quintessence@gmail.com e-mail címen lehetséges a megrendelő nevének és címének, elérhetőségének feltüntetésével.
Megjelent a 2017. januári Quintessence (VIII.) Pálinka- és Párlatverseny versenyfelhívása!
Az Ongai Kulturális Egyesület 2016 őszén egy öt alkalomból álló tematikus, intenzív pálinkaértékelő tréningsorozatot indít. A tréningsorozat célja, hogy a pálinkafőzésben érdekeltek, a minőségi pálinkát fogyasztók és készítők olyan gyakorlati és elméleti ismereteket kapjanak a pálinkák, a gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minősítéséről, fajtajellegéről, a cefrézés és a pálinkafőzetés minőségjavító lehetőségeiről, a pálinkák szakszerű bírálatáról, a bírálati rendszerekről, melyet a gyakorlatban hasznosítani tudnak, ismereteik elmélyülhetnek, érzékszervi bírálatuk finomodhat.
Onga Város Önkormányzata és az Ongai Kulturális
Egyesület újfent meghirdeti a gyümölcstermékek helyi versenyét!
Az Ongai Kulturális Egyesület vállalja gyümölcsök (cseresznye, meggy, barack, szilva, szeder, málna stb.) magozását, passzírozását, szőlő bogyózását, előkészítését cefre, lekvár, aszalvány, szörp, gyümölcslé stb. számára. Lehetőség van nagyobb tételben gyümölcsök aszalására, pálinka cefrék készítésére, tárolására is.
Helyszín: Darvas Közösségi Ház és Múzeum gyümölcsfeldolgozó udvara - Onga, Dózsa Gy. u. 24.
Érdeklődni: okeonga@upcmail.hu
Tel.: 70-313-3216
Az Ongai Kulturális Egyesület és a Lovassy Pálinka-Technológiák 2016-ban egy ötször két napos tematikus, intenzív pálinkabíráló tréningsorozatot indít. A képzésekre péntekenként 10.00 órától 19.00 óráig, míg szombaton 9.00 órától 16.00 óráig kerül sor az ongai általános iskola média termében.
A tréningsorozat célja, hogy a pálinkafőzésben érdekeltek, potenciális pálinkabíráló jelöltek, a minőségi pálinkát fogyasztók és készítők olyan gyakorlati és elméleti ismereteket kapjanak a pálinkák, a gyümölcs- és borpárlatok érzékszervi minősítéséről, fajtajellegéről, a cefrézés és a pálinkafőzetés minőségjavító lehetőségeiről, a pálinkák szakszerű bírálatáról, a bírálati rendszerekről, melyet a gyakorlatban hasznosítani tudnak, ismereteik elmélyülhetnek, érzékszervi bírálatuk finomodhat.
A Quintessence (VII.) Pálinkaversenyre összesen 1132 nevezett minta érkezett, ami abszolut rekord nam csak a Quintessence Pálinkaverseny, de a magyarországi pálinkaversenyek történetében is. A nevezett pálinkák és párlatok zsűrizésére január 14-16-án került sor Ongán, míg az ünnepélyes eredményhirdetés helyszíne Miskolc-Lillafüred Palotaszálló volt január 22-én és 23-án. A verseny eredményei, média visszhangja elérhető:
QUINTESSENCE (VII.) PÁLINKAVERSENY
A pálinkaverseny fővédnöke: Dr. Kövér László, Magyarország Országgyűlésének elnöke
A verseny kiírója: Ongai Kulturális Egyesület
A verseny meghirdetésének köre: a határon innen és a határon túli magánfőzők, bérfőzetők és kereskedelmi főzdék.
Nevezési minta: fajtánként minimum 2-szer 0,33 liter.
Nevezési díj: párlatonként 3000 Ft.
Nevezési határidő és a minták átvétele: 2016. január 8. 16.00 óra, személyesen az ongai általános iskola média termében (3562 Onga, Görgey u. 2.), illetve eljuttatható postán az egyesület címére (Ongai Kulturális Egyesület 3562 Onga, Görgey u. 2/A.).
Nevezési feltételek: A versenyen a versenyszabályzat elfogadásával, a nevezési lap kitöltésével, a nevezési díj befizetésével vehetnek részt a magánfőzők, a bérfőzetők és a kereskedelmi pálinkafőzdék. A párlatok leadásával egy időben a nevezéshez csatolni kell a nevezett pálinka/párlat származási igazolását.
Ünnepélyes eredményhirdetés időpontja és helye: 2016. január 23. 18.00 óra, Lillafüred – Palotaszálló, az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett pálinkagálán és bálon.
Részletes, bővebb információk, az elektronikus nevezés: http://quintessence-palinka.hu/hu/
Az Ongai Kulturális Egyesület szeretettel meghívja a
„Közösségi gyümölcsbank és tankert létrehozása”
című projektzáró rendezvényére.
Időpont: 2015. március 11 (szerda) 16:00 óra
Helyszín: Görgey A. Ált. Iskola és AMI média terme (3562 Onga, Görgey u. 2.)
Program:levetítésre kerülnek a projektről készült filmek, illetve átadásra kerül a projekt egészét bemutató 24 oldalas, színes kiadvány, de meg lehet kóstolni a projekt során készült termékeket is.
Minden érdeklődőt szeretettel vár a szervező Ongai Kulturális Egyesület!
A Quintessence Competition, korábbi nevén Ongai Pálinkaversenyre 1021 nevezett minta érkezett hat országból.
A QUITESSENCE Competition – pálinkaversenyre 257 nevezőtől összesen 1021 nevezett pálinka és párlat érkezett Magyarország, Ausztria, Kína, Románia és Szlovákia területéről.
A zsűri döntése alapján arany oklevelet kapott 103, ezüst oklevelet 238, míg bronz oklevelet 305 pálinka és párlat. 43 champion, azaz nagyaranyérem került kiosztásra.
http://www.okeonga.hu/palinka/
QUINTESSENCE competition - VI. Ongai Pálinkaverseny 2015
A verseny kiírója: Ongai Kulturális Egyesület
A verseny meghirdetésének köre: az ország bármely területéről, sőt a határon túlról is nevezhetnek magánfőzők, bérfőzetők és kereskedelmi főzdék.
Nevezési minta: fajtánként minimum 2-szer 0,33 liter.
Nevezési díj: párlatonként 3000 Ft.
Nevezési határidő és a minták átvétele: 2015. január 9. 16.00 óra, személyesen az ongai általános iskola média termében (3562 Onga, Görgey u. 2.), illetve eljuttatható postán az egyesület címére (Ongai Kulturális Egyesület 3562 Onga, Görgey u. 2/A.).
Nevezési feltételek: A versenyen a versenyszabályzat elfogadásával, a nevezési lap kitöltésével, a nevezési díj befizetésével vehetnek részt a magánfőzők, a bérfőzetők és a kereskedelmi pálinkafőzdék. A párlatok leadásával egy időben a nevezéshez csatolni kell a a nevezett pálinka származási igazolását.
Ünnepélyes eredményhirdetés időpontja és helye: 2015. január 24. (szombat) 18.00 óra, Lillafüred – Palotaszálló, az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett pálinkagálán és bálon.
Díjazás: oklevelek, érmek, kupák, ajándékcsomagok, szponzori felajánlások.
Főbb kedvezmények:
- Ha valaki a VI. Ongai Pálinkaversenyen 16 pontot, vagy többet ér el, akkor kedvezményt kap a nevezési díjából a világon legrangosabbnak tartott gyümölcspárlat versenyre, a Destillatára.
- Az a bérfőzető magánszemély, akinek pálinkája az VI. Ongai Pálinkaversenyen érmet nyer, ugyanazon versenypálinka nevezési díjából a gyulai Pálinka Világkupán 10−30% kedvezményt kap.
- A versenyre nevezett személyek közül (maximum 200 fő) ingyenes belépőt kap az eredményhirdetésre és az ahhoz kapcsolódó pálinkabálra Lillafüreden, a Palotaszállóba. (A rangsort az elért érmek és a nevezett pálinkák száma határozza meg.)
film a tavalyi versenyről: http://www.okeonga.hu/palinka/media/videok/
tovább a pálinkaverseny aloldalra: http://www.okeonga.hu/palinka/
Az Ongai Kulturális Egyesület a „Közösségi gyümölcsbank és tankert létrehozása” című, a Svájci Civil Támogatási Alap által támogatott projekt részeként meghirdeti a helyi gyümölcstermékek (házilag készített) versenyét!
A verseny meghirdetésének köre: Onga város és regionális környezetének lakossága.
Nevezési kategóriák:
- szörpök
- lekvárok
- aszalványok
- befőttek
- egyéb gyümölcstermékek
Nevezési határidő és a minták átvétele: 2014. szeptember 25. 16.00 óra, személyesen az ongai általános iskola média termében vagy az egyesület tagjainál.
Nevezési minta: fajtánként egy-egy üveg, illetve a leadott minta mennyisége alkalmas legyen a zsűrizésre, és díjazás esetén a Városnap Gasztróudvarában kóstolásra.
Nevezési díj: nincs.
Nevezési feltételek: A versenyen a nevezési lap kitöltésével lehet nevezni. (Letölthető a www.okeonga.hu weboldalon, illetve igényelhető az általános iskolában az egyesület tagjainál).
Ünnepélyes eredményhirdetés időpontja és helye: 2014. szeptember 27. 17.00 óra, Onga Város Napján, a Darvas Közösségi Ház és Múzeum udvarán.
Díjazás: oklevelek és ajándékcsomagok közel 40 000 Ft értékben.
Amit még érdemes tudni:
- A mintákat szakavatott 3 tagú zsűri bírálja el.
Az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett V. Ongai Pálinkaversenyre 332 nevezőtől összesen 1030 nevezett pálinka és párlat érkezett Magyarország egész területéről, illetve Szlovákiából és Romániából. A lebírált párlatok, pálinkák száma 1024.
A nevezett pálinkák helyileg 126 településről érkeztek, 112 különböző főzdében kerültek kifőzésre. A 24 fős nemzetközi zsűri döntése alapján arany oklevelet kapott 123 (11,9%), ezüst oklevelet 227 22,1%), míg bronz oklevelet 255 (24,6%) pálinka és párlat. 27 champion, azaz nagyaranyérem került kiosztásra. A nem érmes minták száma 426 (41,4%).
A nevezett mintákból 676 (65,7%) volt bérfőzetők, 254 (24,6%) kereskedelmi főzdék, illetve 100 db (9,7%) magánfőzők által nevezett pálinka vagy párlat.
A verseny abszolút győztes pálinkája Pucsok Sándor 50 fokos, kisüsti Debreceni muskotály szilva pálinkája lett.
A verseny további eredményei, nagy díjai elérhetők:
http://www.okeonga.hu/palinka/palinkaverseny/versenyeredmeny/
2014 első pálinkaversenye! Az Ongai Kulturális Egyesület meghirdeti az V. Ongai Pálinkaversenyt!http://www.okeonga.hu/palinka/Palinka_szorolap_2014.pdf
Az Ongai Kulturális Egyesület Ongán, a Darvas Közösségi Ház és Múzeum (Onga, Dózsa Gy. u. 22.) egyik kiállítótermében pálinkáspohár történeti kiállítást rendezett be, a poharak gyűjtése azonban nem fejeződött be, a gyűjteményt folyamatosan bővítjük.
Tisztelettel kérünk mindenkit, hogy akinek birtokában van bármilyen régi, egyedi, különleges, egy-egy településhez köthető stb. pálinkáspohár, azt ajánlja fel a múzeumunk számára!
Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba
XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása
Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása
Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában
2009.09.17. óta
1075918
látogató járt oldalainkon