English Deutche Szlovák Román Ukrán

Ongai Kékdaru

Iskolai csengõszó

 

A hulladékszobrok megtekintése (Fotó: T. L.)A Görgey Artúr Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény 2012-2013. tanéve célegyeneséhez érkezett. A tanév hajrájának is nevezhetnénk ezt az idõszakot. Hamarosan a tanév végi felmérések elkészítésére és értékelésére is sor kerül. A tanév zárásával párhuzamosan elkezdõdött a következõ tanév elõkészítése is.

A következõ tanév elsõ évfolyamos tanulói április 8-án és 9-én iratkoztak be. Az elõzetes várakozásnak megfelelõen 43 új tanulója van iskolánknak. A beiratkozás adataira építve a tankerület kettõ elsõ évfolyamos osztály indítását engedélyezte. A beiratkozás új eleme volt, hogy a szülõk nyilatkozatban kérhették a hittan oktatását. A 43 tanulóból 13-an éltek ezzel a lehetõséggel. A hit- és erkölcstan oktatásával kapcsolatos részletes szabályozás még nem látott napvilágot, amint több információ áll rendelkezésünkre, azt az érintett szülõkkel azonnal közöljük.

 

Elõadás a Földrõl (Fotó: Illés Tamás)Április hagyományosan a köznyezettudatosság hónapja iskolánkban. A hagyományos programok mellett új elemekkel bõvült a tanórán kívüli akciók köre. Nagy sikert aratott a hulladékszobor készítési verseny, ahol az alsó- és felsõ tagozatosok külön versenyezhettek. A program egyben közösségépítõ jellegû is volt, hiszen az osztályok szinte minden tanulója részt vett az alkotásban. A szobrokat kiállítás keretében mutattuk be. Díjazottak az alsó tagozaton: 1. helyezést ért el a 3. b osztály, 2. helyezést a 2. b osztály, 3. helyezést az 1. a osztály. Díjazottak a felsõ tagozaton: 1. helyezést ért el a 6. a osztály, 2. helyezést a 7. b osztály, 3. helyezést az 5. a osztály. A programsorozat részeként Molitorisz Zoltán tanár úr vetítéssel egybekötött elõadást tartott Földünk aktuális problémáiról. Az idõjárás viszontagságai miatt elhalasztott kiszehajtás zárta a programsorozatot. A kiszehajtás látványos és mozgalmas eseményén az iskola minden tanulója nagyon aktívan vett részt. A bábégetés ceremóniájába, a közös hangoskodásba több óvodás csoport is bekapcsolódott.

 

Az általános iskola nevelõtestülete április 26-án nevelési értekezlet keretében vitatta meg a nemzeti köznevelési törvény ellenõrzésre és értékelésre vonatkozó rendelkezéseit. A tantestület áttekintette azokat a jogszabályokat is, amelyek a fegyelemsértõ tanulókkal szembeni eljárást szabályozzák. Az értekezlet keretében kapott tájékoztatást az iskola nevelõközössége az intézmény történetének legnagyobb volumenû fejlesztésérõl. Április 16-án eredményesnek és támogatásra jogosultnak ítélte a nagyközségi önkormányzat tornaterem építési pályázatát.

 

Április végéig minden nyolcadik évfolyamos tanuló értesítést kapott felvételi eredményérõl. A felvételi eljárás eredményeirõl részletesen tájékoztatjuk olvasóinkat a következõ lapszámban.

 

"Bemutatkozik az iskola" gálamûsorára május 17-én 17 órától kerül sor a mûvelõdési házban. A mûsor színes válogatás a tanév legszínvonalasabb produkcióiból. A "Bemutatkozik az iskola" programjából kiemelkedik a nyolcadik évfolyam két keringõje, ami az iskolájuktól való elbúcsúzásuk kezdete is egyben.

Májusban kerül sor a 4., 6. és 8. évfolyamos tanulók kompetencia mérésére. A felmérés eredményessége érdekében tanulóink fokozott erõfeszítéssel készülnek matematikából és magyar nyelv és irodalomból (szövegértés).

Május 22-én 17 órától tartjuk új elsõseink szüleinek elsõ szülõi értekezletét, ahol tájékoztatást adunk az iskolai élet részleteirõl.

 

Versenyeredmények (április)

Kisgyõri Aprók szava verseny: elsõ évfolyamos verses mese kategóriában 1. helyezést ért el Budai Napsugár 1. b osztályos tanuló, felkészítõ nevelõje Máté Béláné. A második évfolyamosok mese kategóriájában 1. helyezést ért el Rácz Boróka 2. b osztályos tanuló, felkészítõ nevelõje Kovácsné Garadnai Éva. A verses mese kategóriában 3. helyezést ért el Matisz Jázmin 2. b osztályos tanuló, felkészítõ nevelõje Kovácsné Garadnai Éva.

Alsózsolcai Benedek Elek mesemondó verseny: a negyedik évfolyamosok versenyében 1. helyezést ért el Krassai Henrik 4. b osztályos tanuló, felkészítõje Kovácsné Gara Alice. A harmadik évfolyamosok versenyében 2. helyezést ért el Dobos Levente 3. b osztályos tanuló, felkészítõ nevelõje Kovácsné Nagy Ágnes.

Az alsózsolcai Közösségi Ház által rendezett (hagyományos) többfordulós Szép Szó csapatversenyen lett 2. helyezett a csapatunk. A tagok: Buzás Márta, Földesi Zsófia, Frei Gréta, Kerekes Petra és Máté Péter. Témája: Petõfi Sándor élete és költészete.

A Szép Magyar Beszéd tiszántúli fordulóján Vasas Vivien 8. a osztályos tanuló bronz minõsítést szerzett. Felkészítõ nevelõk: Poroszkainé Urszin Márta és Siskáné Bálint Zsuzsanna.

 

- Kovács György ig. -

Pálinkaverseny és képzések




Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése a Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

Kiállításhoz kapcsolódó eszközök beszerzése  Darvas Közösségi Ház és Múzeumba

XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása


XII. Quintessence Pálinka- és Párlatverseny megrendezésének támogatása

Quintessence projekt nap - a pálinkaverseny aranyérmes pálinkáinak és helyi termékek bemutatkozása


PÁLINAKMÚZEUM KIALAKÍTÁSA ONGÁN

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével Onga városában

Ongai termelői piac

Következő hónap
Ke Sze Csü Szo Va

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    
Minden program...
Kiemelt linkek
Onga honlapja Ongai Horgász Egyesület Ongai Videótár Tata Lovasudvar Online Fotótanfolyam

2009.09.17. óta

1028698

látogató járt oldalainkon

Betöltés folyamatban
Bezár

Betöltés...

Betöltés folyamatban
Kép
Bezár
Loading...